пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Початок вересня

За 2 дні вдалося роздобути досить багато заліза. В основному все таке що у мене є, але в господарстві не завадить, як от MFM вінчестери, 5.25 дисководи, кілька ісашних плат, пишучий SCSI cd-rom Yamaha та ще інше дрібне залізо.
Також попався ноутбук Toshiba Satellite 225CDS, На вигляд нормальний, не розбитий, всі кришечки на місці, нічого не тріснуто все працює, якби не одне "але". Як каже приказка "що з того що сливка гарна, як в лайно впала" Ноутбук має пасивну матрицю, яка уже підсіла. Зображення на екрані дуже погане, якщо в досі ще можна щось робити то у Windows дуже не зручно, зображення темне і мутне, а ще матриця дуже повільна тому якщо рухати курсором миші то він розмазується.



Інший цікавий експонат, який мені попався, це старий великий стример. Модель Cipher 5400 Plus. По розмірах він дуже великий, у довжину майже як АТХ системний блок, по висоті сам стример як два 5,25 пристрої, але у своєму корпусі він ще більший. Корпус по дизайну дуже подібний на комп'ютери IBM PC XT. Всередині в корпусі є свій блок живлення на 220 вольт.
Стример підтримує касети до 250 мегабайт. У журналі PC Magazine за 12 травня 1987 року пише про цей стример що він сумісний з накопичувачем ІВМ 6157




І особливо згадок про цей стример у інтернеті немає, ще кілька лінків і все.
Також цікаво тільки який у нього інтерфейс. Щось своє чи SCSI?
Але тут також є одна погана новина. Один валик у стримері що притискає плівку від старості розмок і резина майже розлізлася, тому користуватися стримером не можливо навіть якщо знати його стандарт і знайти драйвери. Але все-одно експонат цікавий, особливо вражають розміри.

Немає коментарів:

Дописати коментар