середу, 13 серпня 2014 р.

Compaq Presario 5220

Мені дуже подобається техніка фірми Compaq, тому і цього разу, не зміг пройти повз оголошення про продажу цього дідуся. Привезли його, кажуть, колись з Німеччини, а що за апарат невідомо. Виявилося що всередині процесор Intel Pentium 100 мгц, оперативної пам'яті 24 мегабайта (8 впаяно на плату, і ще доставлено дві планки по 8 мб, simm72) Вінчестер 800 мегабайт. Також тут є звукова карта і CD-ROM і модем.



У мене уже є подібний комп'ютер Compaq Presario 460
http://www.retro-pc.net/musei/comp/cp460/index.htm
Але він старіший, там всередині 486-й процесор а також немає CD-ROM і звукової.

Мій новий експонат має рідну операційну систему. Норвезький windows 95 оригінальний від Compaq з купою рідних системних програм. Також на комп'ютері збереглися всякі документи на норвезькій і німецькій мовах за 1999-2001 роки :) Хтось пише як і коли відпочивали і куди їздили)




Також цікавою особливістю комп'ютера є те що біос тут як такий відсутній, вся програма налаштувань інсталюється і зберігається на вінчестері у окремому розділі. А потім просто запускається звідти при потребі.




Також цікаво тут реалізовний доступ до материнської плати, ззаду можна руками відкрутити два великі шурупи і вся материнка просто виїжає на салазках. Правда поміняти CD-ROM чи вінчестер уже значно важче, вони всередині. Також блок живлення тут суміщений з живленням монітора тому якщо щось перегорить то буде біда) Цікаво і те що слоти розширення тут тільки ISA хоча на всіх комп'ютерах які я бачив, і де стояли процесори Penitum уже були і PCI шини.



Немає коментарів:

Дописати коментар