середу, 16 липня 2014 р.

комп'ютер SGI та кілька процесорів

Сьогодні приїхав комп'ютер фірми SGI (Silicon Graphics). Цей апарат х86 несумісний. Працює під своєю операційною системою Irix а також на нього портовані різні Unix системи. Комп'ютер використовували у роботі з графікою і анімацією, колись це був дуже дорогий комп'ютер. Виготовлений, до-речі, в Америці. Цікавою є конструкція цього комп'ютера. Тут все висувається і комп'ютер можна розібрати без відкручування жодного шурупа, також користувач не бачить жодного шлейфа і ніяких проводів. Материнська плата, жорсткі диски, плати розширення і блок живлення - все висувається на салазках і тримається на роз'ємах і защіпках.




Погано лише те що у комп'ютера немає верху( Хтось відломав верхню кришку, тепер доведеться щось придумати інше або взагалі зробити якийсь модінг.

А це ось нові процесори, нових для колекції тільки два. Тому що всі 5 штук Alpha процесорів однакові. До-речі зробила їх фірма Compaq, отак-то Compaq робив свої процесори, частота їх 1250 мгц, але не рівняйте їх з х86 процесорами, Alpha архітектура це зовсім інший всесвіт.



Немає коментарів:

Дописати коментар