неділю, 11 серпня 2013 р.

інсталюємо Adobe Flash Player в операційній системі Solaris

За замовчуванням в операційній системі Solaris як і у інших системах, не вставновлено Adobe Flash Player без якого переглядати деякі сайти не зовсім зручно. Якщо запустити встроєний броузер Firefox і відкрити плагіни (меню tools - add-ons - plugins) то там нічого крім яви немає:


Щоб інсталювати Flash Player переходимо на сайт Adobe де в розділі "downloads - Adobe Flash Player" нас чекає неприємний сюрприз, підтримка уже закінчилася, а нових версій під Solaris не випускають. Проте можна попробувати інсталювати останню доступну версію Flash Player. Це не така вже і стара 11-та версія. Переходимо по лінку поруч:
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html
І бачимо список всіх архівних версій Flash Player







У таблиці зверху видно, що остання версія під Solaris це 11.2.202.223
Шукаємо цю версію нижче, на цій же сторінці


Завантажуємо цей файл, розпаковуємо засобами системи. Заходимо в каталог "64 біт" якщо у нас відповідна система і у списку файлів бачимо ще один архів, якраз для нашої системи (поруч з іншими 64 розрядними)


Копіюємо цей файл у окреме місце і розпаковуємо. Всередині архіву один файл з розширенням "so" Далі шукаємо де ж знаходиться наш броузер Firefox у системі. Для цього можна скористатися стандартними засобами системи, кнопка "Launch - find files"
Firefox знаходимо у каталозі "/usr/lib"



Переходимо туди, відкриваємо каталог "plugins" і копіюємо туди наш файл з розширенням "so"
Тепер запускаємо Firefox (або перезапускаємо якщо він був відкритий) і Adobe Flash Player уже встановлено! В цьому ми можемо переконатися якщо запустити в броузері меню: "tools -> add-ons" і зліва вибрати пункт "plugins" Тут уже має бути встановлений Flash Player


Все, можна працювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар